İnternetin tarihi her ne kadar köklü olmasa da, bu kadar kısa süre içerisinde temel ihtiyaçlar arasına girmiştir. Özellikle işletmelerin kazançlarını yükseltmek için yaptığı çalışmalardan en etkili olan yollardan bir tanesidir. Daha fazla kitleye ulaşmak ve/ya kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına mobil uygulama çok önemlidir. Bu konuda ise birçok insan fazla bilgi sahibi olmadığından dolayı, profesyonel hizmet vermeyen firmalar ile çalışarak hayal kırıklığına uğruyor. Yazımızın devamında mobil uygulama yaptırırken bilinmesi gerekenleri sizler için anlattık.

Özellikle işletmeler için mobil uygulama çok önemlidir. Bu nedenden dolayı aşağıda sıraladığımız maddelere dikkat etmemeniz halinde beklentileriniz suya düşecek ve yaptığınız masraflar nedeniyle maddi zarara uğrayacaksınız.

 

Firma Seçimi:

Bu konuda şüphesiz en önemli konu firma seçimidir. Web tasarım ve yazılım firmalarının birçoğu mobil uygulama hizmeti vermektedir. Doğal olarak bunca rekabetin içerisinde profesyonellikten uzak birçok firma bulunmaktadır. Yapım aşaması ve sonrasında yaşanabilecek hatalarda profesyonel destek vererek maddi zararı minimize edebilecek bir firma seçimi yapmalısınız. Aksi takdirde yaptıracağınız mobil uygulamadan hiçbir şekilde verim alamayacaksınız.

Ne İstediğinizi Bilin:

Firma seçimini yaptıktan sonra firma sizden isteklerinizi dile getirmenizi isteyecektir. Eğer ki mobil uygulama konusunda kafanızda soru işaretleri varsa firma ile beyin fırtınası yapabilirsiniz. Doğal olarak tecrübeli kişilerden alacağınız fikirler sizi başarıya daha hızlı ve basit ulaştıracaktır. Birçok müşteri mobil uygulama yaptırırken gereksiz isteklerde bulunması nedeniyle kullanıcı deneyimini düşürerek başarısız olabilmektedir.

Sade Tasarım:

Sade bir tasarım, mobil uygulama kullanıcılarının hoşuna giden bir husustur. Basit kullanım nedeniyle kullanıcılar ulaşmak istediği hedefe hızlıca ulaşır. Karmaşık tasarıma sahip mobil uygulamalarda ise kullanıcılar bu durumdan rahatsız olarak uygulamayı terk eder ve mobil cihazından kaldırır. Bu ise size maddi olarak zarara sokar.

Rakip Analizi:

Özellikle ulusal veya uluslar arası bir çalışma sağlıyorsanız, rakip analizi yapmanız oldukça önemlidir. Bu analizi sizin yapmanız daha zor olacağından dolayı seçtiğiniz firmaya bu konuda hassas davranarak bir çalışma sergilemesini isteyin.

IOS ve Android:

Birçok işletme sahibi yalnızca kendi kullandığı telefonda uygulamanın çalıştığını görünce yeterli olduğunu düşünmektedir. Dünya üzerinde İOS ve Android tabanlı akıllı telefon kullanan milyonlarca insan vardır. Bu nedenden dolayı her iki işletim sistemi için mobil uygulama yaptırarak daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

Sizin her ne kadar başarılı olacağına inandığınız mobil uygulama projeniz olsa da, bu aşamada en önemli faktör çalışacağınız firmadır. Bu nedenden dolayı birçok başarılı proje profesyonel olmayan firmalar nedeniyle çöp olmaktadır. Eğer ki mobil uygulama projeniz varsa, mutlaka referansı bol profesyonel firmaları tercih etmelisiniz.